MÜFİT CAN SAÇINTI’YA BÜYÜK İLGİ

Oyuncu, yönetmen ve senarist Müfit Can Saçıntı’ya Germencik’liler büyük ilgi gösterdi.

Yönetmenliği ve oyunculuğunu yaptığı Mandıra Filozofu filminde doğaya tutkusu ile tanınan Müfit Can Saçıntı ilk olarak Germencik Selatin Köyü organik pazarını dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Saçıntı kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı pazarda yürümekte zorluk çekerken bir çok seveni de kendisi ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’ın öncülüğünde Germencik Belediyesi tarafından organize edilen Ücretsiz ve halka açık düzenlenecek tek kişilik gösteri için ilçeye gelen Ünlü Yönetmen, Senarist ve Oyuncu Müfit Can Saçıntı Önce Selatin köyü Organik pazarını gezdi. Organik pazarda tezgahları tek tek gezen sanatçı kendisine hediye edilen doğal ürünleri de alarak kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden Saçıntı “Canı gönülden söylüyorum, Burası çok güzel olmuş. Yer itibariyle Bir Çınarın altında olması, Köy meydanında olması gerçekten çok fark yaratıyor. Bu pazara her yerden geliyorlarmış, en uzaktan da ben geldim. Başkanım davet ettiğinde ben dedim ki ‘Selatin Organik pazarına gelmezsem gelmem’ bu şartım sözleşmemizde var. Buranın gerçek bir organik Pazar olduğunu gördüm. Çoğu yerlerde bu organik pazar işini aracılar yapıyor. Ama burası üreticiden tüketiciye giden bir Pazar. Burada gördüğüm ilgiden çok memnunum. Aydın Adı üstünde Aydın bir Şehrimiz. Candan, sıcak bir şehrimiz. 800 Yıllık Tarihi Anıt Çınar’ın altında Organik Pazar için fikir sahiplerine teşekkür ederim” dedi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ise “Göreve geldiğimizden beri Selatin organik pazarına emek verdik. Bu güne kadar getirdik. Gerek rol aldığı filmlerle dizilerle gerek Sanat vizyonuyla kıymetli sanatçımız pazarımızın tanıtılması, duyurulması için ilçemize geldi.  Kendisini misafir ettik. Sağ olsun bizi kırmadı. Sıcaklılığını, samimiyetini burada da gösterdi. Köyümüzün tanıtımına katkıda bulunduysak ne mutlu bize diyoruz. Kıymetli sanatçımıza da desteklerinden dolayı Germencik Halkı adına ve köyümüzün adına teşekkür ederiz” dedi.

Sanatçı Müfit Can Saçıntı daha sonra Germencik Belediyesi Konferans Salonunda “İtirazım Var” isimli tek kişilik güldürü oyununu sergiledi.

Çok sayıda vatandaşların izlediği oyunu çeşitli konuları işlediği oyunda Germenciklilerden büyük beğeni aldı. Belediye Konferans Salonunda vatandaşlarla buluşan oyuncu izleyicileri hem düşündürdü, hem de güldürdü. Yaklaşık 2 Saat Sahnede kalan ünlü oyuncu izleyicilerle karşılıklı konuşarak sohbet edip, bir taraftan da oyununu sergiledi. Oyun bittikten sonra Germencik Belediye başkanı Fuat Öndeş oyuncuya Aydın’ın ve Germencik İlçesinin Dünyaca ünlü olan Kuru İncirini ve Belediyeye ait olan İNYA markalı ürünlerini Hediye etti.


25.10.2021 10:49:15