Germencik’e 30 Milyon Liralık Yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Germencik İlçe Stadı ve Gençlik Merkezi’nin ihaleleri gerçekleştirildi. Toplam 30 milyon 500 bin liraya ihale edilen iki yatırımın yapımına bu ay başlanacak.

Zemini zamanla yıpranan ve futbol müsabakalarının oynanmasına çok elverişli olmayan Germencik İlçe Stadı’nın yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ihaleye çıktı. 12 milyon 500 bin liraya ihaleyi kazanan firma ile 1 hafta içinde sözleşme imzalanacak. Statta bu ay içerisinde başlaması planlanan çalışmalar kapsamında sentetik yüzeyli zemin, tel örgüler, ışıklandırma sistemi ve soyunma odaları yenilenecek, ihata duvarı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Ayrıca Germencikli sporseverlerin müsabakaları daha rahat izleyebilmesi için 480 kişilik portatif çelik tribün yapılacak. Statta, en son 2009 yılında bakım onarım çalışması yapılmıştı.

 

GENÇLİK MERKEZİ 3 KATLI OLACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Germencik için gerçekleştirdiği bir diğer ihale ise Gençlik Merkezi oldu. Park Mahallesi’ndeki spor salonu ve stadın yanında hayata geçirilmesi planlanan Gençlik Merkezi’nin ihalesi, 18 milyon liraya yapıldı. 3 katlı olarak yapılacak merkezde gençler ve çocuklar, serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkanına kavuşacak. Merkezde sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif faaliyetler de yapılacak. İhale süreci tamamlanan gençlik merkezinin bu ay içerisinde yapımına başlanacak.

“HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Germencik İlçe Başkanı Mehmet Akgün, Germencik İlçe Stadı ve Gençlik Merkezi ihalelerinin yapıldığını müjdeleyerek, “Teşkilat olarak göreve geldiğimiz günden beri ilçemize daha fazla yatırım kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları kapsamında stadımız yenilecek, gençlik merkezimiz yapılacak. Bu ay içerisinde yapımına başlanacak olan iki yatırımın toplam maliyeti, 30 milyon 500 bin lira. Bu yatırımlar gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi koşullarda spor yapmaları, sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmesi için çok önemli. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


05.09.2022 18:56:47