CHP’li Yıldız, Girdi Maliyetlerinden Dert Yandı

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, tarımsal girdi maliyetlerindeki artıştan dert yandı. CHP’li Yıldız, “Çiftçinin üretmesi gerek ama maliyetler de ortada. AKP iktidarı tarımı bitirmek üzere” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, yazılı bir basın açıklaması yaparak, tarımda girdi fiyatlarının artışından dert yandı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, son bir yılda tarımda girdi maliyetlerinin yüzde 100’den fazla olduğunu belirtti. CHP’li Yıldız, “Son bir yılda gübre fiyatlarında ÜRE yüzde 229, DAP yüzde 194 zamlandı. Mazot yüzde 235, besi yemi yüzde 117 artış gösterdi. Zirai ilaçlar yüzde 105-300 arasında zamlanırken, elektrik yüzde 129 arttı” ifadelerini kullandı. 
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “AKP iktidarı tarımı bitirmek üzere. Çiftçiler tarlasını ekemiyor, traktörünün kontağına basamıyor. Oysa ki çiftçinin ekmesi, üretmesi gerek. Çiftçiler üretirse herkes kazanır. Maalesef, üzülerek belirtiyorum ki, AKP iktidarı, üretimi de tarımı da köstekliyor” dedi.
İktidara geldiklerinde yapacaklarından da söz eden CHP’li Yıldız, “Her platformda söylediğim gibi, biraz daha sabredin. Yapılacak ilk seçimde geliyoruz. Bizim iktidarımızda çiftçiler mazotu ucuza alacak, hangi üründen ne kadar kâr edeceğini önceden bilecek, TMO gibi hasattan sonra fiyat açıklayıp, üreticiyi mağdur etmeyeceğiz. Tarım programını hayata geçireceğiz” dedi. 
 


01.08.2022 12:37:20