GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2022 16:20

AMERİKAN PAMUK HEYETİ SÖKE TARİŞ PAMUK KOOPERATİFİ'Nİ ZİYARET ETTİ

AMERİKAN PAMUK HEYETİ SÖKE TARİŞ PAMUK KOOPERATİFİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Eylül ayında Söke'ye gelen Japon Heyeti TARİŞ Pamuk Kooperatifi Tesisleri'nde incelemelerde bulunmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin pamuk endüstrisinde lider kuruluşlarından olan Textile Exchange firması Söke TARİŞ'te incelemeler yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin pamuk endüstrisinde lider kuruluşlarından olan Textile Exchange firmasının İngiltere Elyaf ve Hammaddeler Direktörü Rui Fontoura, Amerika Elyaf ve Hammaddeler Direktörü Megan Stoneburne, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Sorumlusu Ömür Süner, Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer’e bugün ziyarette bulundular.

Ziyarette firma yetkilileri, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce yürütülen ‘Doğadan Modaya Organik Pamuk’ projesi kapsamında, bölgede üretilen pamuğun özellikleri, üretim esasları, yıllık ortalama üretim ve organik pamuk üretimine dönük bilgi aldı. Arazi incelemelerinin de yapıldığı ziyaretten memnun ayrılan ABD’li heyet, tekstil değer zincirinde sürdürülebilir uygulamaları hızlandırmaya dönük olarak kooperatifle işbirliği ve ortak çalışmalara da hazır olduklarını kaydetti.

Art arda gerçekleşen ziyaretler Söke'nin sadece pamuk üssü değil, kaliteli pamuk üssü olduğunu da tesçillemiş,TARİŞ Pamuk Kooperatifi'nin de güvenirliğini bir kez daha ön plana çıkarmış oldu.