GÜNDEM Haber Girişi : 07 Haziran 2021 14:47

ALAATTİN YAMAÇ 'KOÇARLI ESNAF ODASINA ADAYIM'

ALAATTİN YAMAÇ 'KOÇARLI ESNAF ODASINA ADAYIM'
Cemre Pide Sahibi Koçarlı esnaflarından Alattin Yamaç, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Koçarlı esnaflarından Cemre Pide Sahibi Alattin Yamaç,  Ocak ayı içerisinde yapılacak olan, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odasına aday olduğunu açıkladı.

İlçenin sevilen esnaflarından Alattin Yamaç, “Esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz takdirde, işi darda olana yardımcı olmak, mevcut işlerinin daha iyi hale gelmesini sağlamak, hızla değişen ve gelişen çağımızda üyelerimizin desteklenmesi için çalışılacaktır”dedi.

Yamaç, “Ekonominin belkemiği olarak değerlendirdiğimiz esnafımızın yaşadığı acı tablo bizleri bir kez daha düşündürmüş, geçmiş yıllarda olduğu gibi salgın döneminde de meslek sahiplerinin yaşadığı krizlere bir çare olunmaması karşısında bizler de sizlerden gelen yoğun talepler üzerine adaylığımızı açıklıyoruz. Önümüzdeki süreçte de genç ve dinamik ekibimiz ile çalışmalarımıza başlayacağız”dedi.

ESNAF, KÖYÜMÜZÜN MAHALLEMİZİN AĞABEYLERİ ABLALARIDIR

Esnaf ve Sanatkarların temsilinde haklarının korunmasında, geliştirilmesinde, çalışmalar yapılmasının yanında, üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımızdan üstün tutarak, günün her saati kendilerine hizmet etmeyi görev kabul edeceklerinin altını çizen Alaattin Yamaç, “Esnaf ve sanatkarlar bir toplumun iş hayatına can veren damarlardan birisidir. Bizim kültürümüzde medeniyetimizde esnaf, sadece alan satan veya ticaret yapan değildir.

Bizim kültürümüzde esnaf, köyümüzün mahallemizin sokağımızın çarşımızın birer ağabeyleri ablalarıdır. Esnaf manevi değerlerimizin kültürün ve samimiyetin muhafızıdır.

Esnaf bulunduğu şehrin bir aynasıdır. Alın teriyle gecesini gündüzüne katan cumartesi pazarı olmayan hem kendi geçimini sağlamak için hem ülkesine vatanına ekonomik yönden katlı sağlamak amacıyla bileğinin gücüyle çalışan, benim değerli abilerim, ablalarım, kardeşlerimdir”dedi.

Koçarlı esnafının özellikle pandemi sürecinde yalnız kaldığını vurgulayan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alaattin Yamaç, “Ne kadar esnaf ve sanatkarlarımız varsa işlerinin daha iyi olabilmesi için gerekli çalışmaları süratle yerine getirebilmek adına siz değerli esnaflarımızın hizmetine talip oluyor ve Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Başkan adayı olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımızdan üstün tutarak, günün her saati kendilerine hizmet etmeyi görev kabul edeceğim." dedi.”

ÜYELERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Öncelikle Allah’ın izniyle ve siz değerli esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz taktirde, işi darda olana yardımcı olabilmek, mevcut işlerin daha iyi hale gelmesini sağlamak, hızla değişen ve gelişen çağımıza ayak uydurmak ve bu konuda üyelerimizin desteklenmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız.

Biz Bu göreve talip olurken esnaflarımızla uzun uzun istişarelerde bulunduk. Esnaf kardeşlerimizin sorunları konusunda neler yapılması gerektiğini nelerin eksik nelerin fazla olduğunu ekibimizle birlikte titiz bir çalışmayla belirledik. İnşallah kazandığımız taktirde bireysel değil esnaf kardeşlerimizin katılımlarla istişarelerle biz bu görevi yürüteceğiz. Rabbim bizleri utandırmasın. Bu güzel hizmet yarışında aday olan herkese başarılar diliyorum.

 Bu güne kadar Koçarlı esnafına hizmet etmiş başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tüm esnaf kardeşlerimize ve hemşehrilerimizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum"dedi.