EKONOMİ Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 12:47

Akaryakıtta tabelalar değişiyor

Akaryakıtta tabelalar değişiyor

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre motorinin litre fiyatına 25 Temmuz Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 92 kuruş indirim gelecek. Benzinde ise fiyat değişimi olmayacak.

Petrol fiyatlarında Perşembe günü yaşanan sert düşüşün haftanın son işlem gününde devamı gelmedi. ABD ham petrolü yeni işlem gününde yüzde 1'e varan yükselişle 97 doların üzerine çıktı. Brent petrol de yüzde 1 yükselişle 105 dolar sınırına yükseldi. Fiyatlardaki yükselişte, devam eden jeopolitik riskler ve Rus petrolünde ambargo kaynaklı azalma beklentileri nedeniyle yaşanan küresel arz daralması endişeleri etkili oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta Biden'ı ağırlayan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile petrol piyasasının durumuna ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dünya petrol piyasasının cari durumu detaylı şekilde değerlendirildi. OPEC+ çerçevesinde daha fazla koordinasyonun önemi vurgulandı. Görüşmede, OPEC+ içinde ye alan ülkelerin global enerji piyasasında denge ve istikrarın sürdürülmesi için gerekli yükümlülüklerini tutarlı şekilde yerine getirmeye devam etmelerinden duyulan memnuniyet not edildi" denildi.

Benzin fiyatları son indirim ile birlikte Mayıs ayındaki seviyelerine geri döndü. 11 Haziran tarihinde benzinin litresi 28,50 lira ile rekor seviyeye çıkmıştı. Son yapılan indirimin ardından bir aydan biraz fazla bir zaman diliminde fiyatlar 6 liraya yakın gerilemiş oldu. Haziran ayının son günlerinden bu yana ise benzin fiyatları yaklaşık yüzde 13, motorin fiyatları yüzde 15, LPG fiyatları ise yüzde 12 düşüş yaşadı.