GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2021 21:19

AKALIN 'İP'Lİ YÖNETİCİNİN PAYLAŞAYIMI MAKSADINI DEĞİL, HADDİNİ AŞAN İFADELERDİR'

AKALIN 'İP'Lİ YÖNETİCİNİN PAYLAŞAYIMI MAKSADINI DEĞİL, HADDİNİ AŞAN İFADELERDİR'
MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın, Söke'de İYİ Partili bir yöneticinin sosyal medyada Kuran-ı Kerim ile dalga geçerek yaptığı paylaşıma yazılı olarak ilettiği basın açıklaması ile cevap verdi.

Söke'de İYİ Parti yöneticisi Polat Zencirci'nin sosyal medya üzerinden yaptığı "Şüphesiz ki size uyanasınız diye Peker'i gönderdik. YouTube suresi 8. Ayet" paylaşımına tepkiler gelmeye devam ediyor. Söke İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez'in sessiz kaldığı paylaşıma bir çok kesimden tepkiler gelirken Zencirci yaptığı paylaşımı gelen tepkiler sonrası kaldırdı. MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın konu hakkında bir basın açıklaması yaparak "İP'li yöneticinin Paylaşayımı maksadını değil, haddini aşan ifadelerdir" dedi. Akalın açıklamasının devamında "MHP İlçe Başkanı olarak bu açıklamamamın siyasi bir girişim olmadığını ve siyasi saiklerle mukaddes değerlerimiz bildiğim “Kur’an, vatan, bayrak” vb. üzerinden günlük siyasi polemik meselesi olabilecek bir açıklama yapmaktan utanç duyacağımı belirtmek isterim. Biz ülkücüler ocak terbiyesi ile haşrolmuş, kutlu ocağımıza adım attığımız ilk günden itibaren “Ülkücü Yemini” ile “Kur”an, vatan, bayrak ve silah” üstüne and içerek gerek siyasi gerekse fikri mücadelesine başlamış vatan neferleriyiz. Bu yüzden Yüce Allah’ın (cc) kelamı üzerinden günlük siyasi açıklama yapmak terbiyesizliğine düşemeyiz. Mukaddes değerlerimiz üzerinden yapılacak ve bugün yapıldığını üzülerek ve nefretle gördüğüm paylaşımlar sonrası yapmış olduğum bu açıklama İP’e bir vesile ile gönül vermiş Türk-İslam milliyetçisi kardeşlerimin bulunduğu yerde kimlerle saf tuttuğuna işaret etmek içindir. İroni ve eleştiri üretilecek bir dil kalmamış mıdır ki İp yöneticisi Yüce Allah’ın kelamı üzerinden bunu yapmıştır yoksa bu paylaşım maksatlı mıdır? 

"MAKSADINI DEĞİL, HADDİNİ AŞAN İFADELER"

Ülkücü Yemini’nde “Kur’an’a, vatana, bayrağa ve silaha yemin olsun” ifadesi geçmektedir. Türk milliyetçilerinin bu mukaddesler üzerinden yapılacak bir açıklamayı siyasi bir hata olarak kabul etmesi mümkün değildir. Türk milliyetçisi olduğu iddiasında bulunan ve çoğu açıklamalarında toplumun sinir damarlarına maksatlı olarak dokunan İp yöneticilerine söylemek isterim ki bu ifade de geçen “silah” sizlerin yan yana bulunduğu teröristlerin, kaçakların, mafyanın, ihale takipçilerinin, kokain içicilerin veya torbacılarının elinde tuttuğu silah değildir. Bizlerin anladığı ve üzerine and içtiğimiz silah “din, devlet ve vatan” savunması için kullanılan ve ancak vatanperverlerin tuttuğu silahtır. Sizlere tavsiyemiz de elinin silah tuttuğunu bildiklerinize ve sırtınızı dayayarak siyaset yapmak gayretinde olduklarınıza dikkat etmenizdir. Daha önce ilçe başkanlarının ağzından duyduğumuz kirli ve asılsız siyaset ifadelerinden sonra başka bir ilçe yöneticisinin de bu kez kirli siyasetçi olduklarını ortaya koyduğu ifadeleri “maksadını aşan ifade” olarak kabul etmiyoruz. Bu ifadeler haddini aşan ifadelerdir" dedi.