GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ekim 2021 16:08

ADAYLAR HATALARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

ADAYLAR HATALARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ
KÖŞE YAZISI....

Yaklaşık 1 yıldır bu güzel topraklarda esnaflar arasında Başkanlık seçimi heyecanı yaşanıyor. 

Belki 5 ay var seçime ama adaylar 1 yıl önceden çalışmalarına start verdi bile…

Uzun araştırmalarımın ve çalışmalarımın ardından bende bu süreçte adayların tanıtımı için neler yapabileceğim yönünde düşündüm.

Yaptığım görüşmeler neticesinde adaylara fayda sağlayabilecek bir girişim olan ve kendilerini esnaflara daha rahat ve anlaşılabilir şekilde anlatmaları adına Batı Bölge Haber sayfamızda hepsi ile canlı yayın yapmaya karar verdim.
Hepsi ile birebir görüşerek kendilerini Çarşamba akşamları yayınlanacak olan ve 3’er kez katılacakları canlı yayınlara davet ettim. 

*

Davetime icabet eden 5 aday oldu. 4 aday ile ilk tur canlı yayınları gerçekleştirdik. 1 adayımız ile gazetede özel röportaj yaptık. Bir diğer adayımız ise topu taca atarak yönetimini bahane etti ve henüz erken diyerek teklifimizi geri çevirdi.
Elbette bu adayın bizim yayınımıza katılmak istememesinin kendince haklı başka sebepleri vardır. Bu düşüncesine saygı duyuyorum. Ama erken demesi bence haklı bir bahane değil. Sonuçta 1 yıldır sahada geziyorsunuz ama yayına gelince henüz erken denilmesinin başka sebepleri var.

*

Gelelim yayınlarımızın başlangıcına ve kimlerin katıldığına; İlk olarak sanayi esnaflarından doğrultmacı Bilgin Balat, daha sonra 7 Eylül Mahallesi muhtarlık görevini de yürüten Ahmet Çıray’ı konuk aldım. Sonrasında Elektrikçi Ali Küçük ve yine sanayi esnaflarından marangoz Tayfun Kel canlı yayına katıldılar. 
Rafet Eraslan ile bir önceki sayımızda geniş bir röportaj ile yer aldı. Çokta güzel bir çalışma olduğu inancındayım. 
Adaylar ilk yayınımız ile kendilerini esnaflara daha yakından tanıtma fırsatı buldu. Hepsi de bu yayınların ardından bana bir sonraki gün telefon açarak teşekkür ettiler. Çünkü yayın sonrasında gördükleri olumlu tepkiler bunu gerektirdi. Kendilerini izleyenlerin ifadeleri onları mutlu etmiş olmalı ki bu teşekkürü bize yaptılar. 

Rafet Eraslan da gazetede yayınlanan röportaj sonrasında tarafımı arayıp teşekkürünü iletti. Bu süreçte de teklifimi geri çevirmeyen ve yayınlarıma katılan tüm adaylarımıza asıl ben teşekkür ediyorum. 

Bir sonraki turda adaylar yönetimlerini ve projelerini anlatacaklar. Son programda da yine önümüzdeki süreçte nasıl fayda sağlayabileceklerini anlatacaklar.

*Adaylar arasında çalışmalarında önde olan da var, geri de olanda...

*Her fırsatta topu taca atan, yaptığı yanlışlarla seçime hazır olmadığını bu süreçte ortaya koyanlar da var. 

Yine bazı adayların yönetiminden bazı kişilerin yürütülen çalışmalardan memnun olmadığı yönünde bilgiler dolaşıyor. 
Başkan adayının yönetiminden bazı kişiler seçime 5 ay varken vazgeçme niyetine girmişler. Bunu sadece ben değil bütün çarşı esnafı konuşuyor.

Sadece cemiyetlere giderek bu seçim kazanılmaz.

Sadece sosyal medyadan özel günlerde yapılacak paylaşımlarla bu seçim kazanılmaz. 

Özellikle de bir isim var ki dükkanının önünden geçen diğer adayların selamını almayıp onun sosyal medyasında paylaştığı Cuma mesajına “Hayırlı Cumalar Abim” yazınca seçimi kazanacağını sanıyor. 

Bunu esnaflar da konuşuyor…

Seçimi kazandığın takdirde makamınıza randevu ile girebileceklerini bildiklerini ifade ediyorlar.

Bu ceketi üzerinizden nasıl çıkartırsınız bilemem ama benden size ufak bir uyarı…

Bu şekilde seçimi kazanacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz… 

Çarşıda da esnaflar bu konuda benimle aynı fikirdeler bilginiz olsun.